Author Topic: "KWH USED SINCE MIDNIGHT" goes up while "KWH USED THIS MONTH" goes down.  (Read 3311 times)

Kazutaka Hirata

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-0
Serial numbers:

MTU: 100586
Gateway: 2005A7

Versions:

Gateway Version 1.0.406
Daughterboard Version 1.0.27
Footprints Version 1.0.223
MTU Version 1.0.61

I'm seeing a strange phenomenon where "KWH USED SINCE MIDNIGHT" goes up while "KWH USED THIS MONTH" goes down.  I'm watching my TED5000 Footprints, the web interface, over the last few minutes.  Here are some numbers:

Midnight: 1.5KWH, This Month: 38.5KWH
Midnight: 1.6KWH, This Month: 38.4KWH
Midnight: 1.7KWH, This Month: 38.3KWH
Midnight: 2.1KWH, This Month: 37.9KWH
Midnight: 2.7KWH, This Month: 37.4KWH
Midnight: 2.8KWH, This Month: 37.2KWH
Midnight: 2.9KWH, This Month: 37.1KWH
Midnight: 3.5KWH, This Month: 36.6KWH
Midnight: 3.8KWH, This Month: 36.3KWH

How is this possible?  Some misconfiguration on my side or a bug?  Should I "Reset to Factory Defaults and Erase History"?  By the way, the daily history looks about right.

By the way, I'm monitoring a 240V water heater circuit, not the whole house.

Thanks in advance,

JBurgess

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 63
  • Karma: +0/-0
I had a similar problem with KWH USED THIS MONTH decrementing. I was able to resolve by turning the MTUs on that circuit with the red dot facing the other direction while being sure they stayed on the same wire and then resetting totals to zero

Kazutaka Hirata

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-0
"Resetting totals to zero" seems to have fixed the problem.  Thanks!

TEDSupport6

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 291
  • Karma: +0/-0
A couple of questions:

-What firmware versions are you running?

-How is your MTU configured on the System Layout tab of the System Settings Wizard?

Kazutaka Hirata

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-0
-What firmware versions are you running?
I'm running:
Gateway Version: 1.0.406
Daughterboard Version 1.0.27
Footprints Version: 1.0.223
MTU Version 1.0.61

-How is your MTU configured on the System Layout tab of the System Settings Wizard?
How Many MTUs? 1
How Many Displays? 1
Transmit Amp: GW=High, MTU=High
Transmit Gain: GW=Checked, MTU=Checked
Noise Blanker: GW=Checked, MTU=Checked