Recent Posts

Pages: 1 ... 8 9 [10]
91
TED5000 Support / Separate Reading for Each Current Clamp?
« Last post by DrDeke on September 10, 2018, 06:10:46 PM »
I have a TED 5000 sitting in storage since I moved a while back, and I have an application where I need to see a separate reading from each of the two current clamps. I can't remember whether the TED 5000 shows this data anywhere and was wondering if any of you know so I can save the trouble of installing it in case it can't.

Thanks!
92
Developer Support / Re: SpyderData.xml support
« Last post by laynevincent on August 22, 2018, 10:34:51 AM »
Thanks for the kind reply.
I have received the docs as supplied by David (very nice fellow). Unfortunately these docs do not include any information on the file in question.
Since posting this a few days ago, I have successfully guessed/interpreted the file well enough to get the data I need for RainMeter.

I now have all of my TED and Spyder data displaying on my Windows desktop. While I still plan to build histograms for each of the Spyders, for now just having the textual data will suffice.

Thanks,
Layne
93
Developer Support / Re: SpyderData.xml support
« Last post by Support7 on August 21, 2018, 11:20:13 AM »
Hey and welcome to the forums!

If you haven't already, you may want to request the API documentation by submitting a support ticket via the link below as it may have some helpful information in regards to what you're looking for.

For troubleshooting or if you run into any questions please let us know by going to http://www.theenergydetective.com/ticket and fill in the requested information to submit a support ticket so we can work to resolve any issues that may arise ASAP and make sure we provide the right firmware for any updates requested or required.
94
Developer Support / SpyderData.xml support
« Last post by laynevincent on August 21, 2018, 10:03:42 AM »
Hi All,
I am new to the forum so please be kind.
I have been setting up TED to work with my implementation of RainMeter. I need information that SpyderData.xml can provide but I have no documentation for that file. Do you all know where I might find documentation for the available arguments(switches) for SpyderData.xml?

Thanks

P.S. I searched the forum for any reference to SpyderData.xml but found none. If I missed it please point me in the right direction.
95
TED5000 Support / Re: Can't Open TED 5000 Dashboard
« Last post by ThermoMan on July 25, 2018, 04:00:42 PM »
Sometiumes I just have to unplug and plug back in the main unit (the wall wart with the ethernet cable) and that solves a lot of problems.
96
I just got back from a trip and checked mine again.  Previously I posted here that I was at about 4 kwh.  This time it was about 4.6 kwh.  The difference must have been that this time it was a lot hotter, so the refrigerator would have run more.
97
I'm getting this error in trying to upload a very simple screenshot of my TED5000 output:

"...An Error Has Occurred!
The attachments upload directory is not writable. Your attachment or avatar cannot be saved...."

but all it shows is that my home energy use during a one-week vacation recently was about 3.35 kWh per day.  There is a problem with the garage measurements not reflecting everything going on there, but even if that worked properly, I think it  still might have been below 4 kWh.
98
TED 1.0 Pro Support / Re: TED Pro kWh Readings About Half Reported by Utility
« Last post by Cblhygi on July 16, 2018, 12:16:40 PM »
Thanks for your prompt response.
I have opened a support ticket.
99
TED 1.0 Pro Support / Re: TED Pro kWh Readings About Half Reported by Utility
« Last post by Support7 on July 16, 2018, 10:00:43 AM »
There could be several things causing this so we would need to do some troubleshooting to narrow it down and our ticket system would be the best way to do that so we can get some specific information from you.

For troubleshooting or if you run into any questions please let us know by going to http://www.theenergydetective.com/ticket and fill in the requested information to submit a support ticket so we can work to resolve any issues that may arise ASAP and make sure we provide the right firmware for any updates requested or required.
100
TED 1.0 Pro Support / TED Pro kWh Readings About Half Reported by Utility
« Last post by Cblhygi on July 15, 2018, 02:13:37 PM »
I recently installed a TED Pro system on 240V split single-phase 3-wire electrical system at my home.
2 CT's (plugged into the correct MTU A and B ports)
1 MTU
1 ECC
1 TED Footprints
0 Spyders

No problem with installation.
All ECC lights are as they should be.
Skipped to Received Packet ratio is 11.5% (It has been as low as 1.7%.)

I noted that TED-reported kWh seemed lower than anticipated.
I compared TED-reported kWh by hour with those logged by my utility.
Hour to hour comparison ranged from 33% to 58% lower than my utility report.
Hour to hour comparison average was 45% lower than my utility report.
I have noted that when I turn on some 120V devices, TED does not register a change.
I have noted that when I turn on 240V devices, TED reports about half of the device's rated wattage.

I suspect that one of my CT's is defective.
I have a DMM.
How do I test a CT to determine if it is good or defective?


Thanks.


 
Pages: 1 ... 8 9 [10]